כמי שהולך להיחשף בסדנה לכלים אימונים עבור עצמך חשוב להכיר קצת את עולם הקואצ'ינג.
האימון הוא מקצוע חדש ההולך ומתפתח בקצב מהיר, בשלב זה בעיקר בארה"ב ומערב אירופה. בישראל כבר פועלים כ2000 מאמנים מאוגדים בשלוש חברות/איגודים משמעותיים (איק"א,לשכת המאמנים,תות) ועוד רבים אחרים המציעים שירותי אימון.
מאמנים מקצועים מוסמכים פועלים עפ"י הקוד האתי הבינלאומי של ICF .
הספרות המקצועית העוסקת בתחום זה בארה"ב, מגדירה את המטרה העיקרית של האימון כ"הצלחה", כלומר: להביא את ה"מתאמן" לרמת הצלחה מירבית בתחומי פעילותו השונים ובכלל.
תהליך האימון הוא מסגרת בעלת עקרונות וכלים מוגדרים, בה מתבצע תהליך אימון, ליווי, הנחיה, הכוונה ולמידה על בסיס שיתוף פעולה בין המאמן למתאמן.
בשונה מתהליכי הייעוץ המוכרים, המתמקדים בדפוסי התנהגות והתנהלות, ביכולות ומיומנויות, בסגנון ובאישיות - מתמקד הקואצינג בתוצאות ,בכלים ואמצעים להשגתן ובהסרת מכשולים
המאמן אינו מומחה תוכן ואינו מציע פתרונות,הוא מסייע למתאמן באמצעות שאלות מנחות להעלות בעצמו דרכי פתרון התואמות לאישיותו ,לתנאי חייו וליישמם (ובכך הוא שונה מיועץ).האימון עוסק ברצף הזמן הווה ועתיד ואינו "חופר" בעבר.
תהליך זה מכוון "לתפור" למתאמן את אסטרטגיית ההצלחה המתאימה לו ביותר, לתרגם אסטרטגיה זו לתוצאות ספציפיות ולפעול יחד להשגתן התהליך הוא אישי או קבוצתי (בקבוצות קטנות).
האימון אינו מתאים לכל אחד, ולא תמיד (העיתוי שבו נמצא המתאמן) מיצויו של האימון מותנה ב"כימיה" בין שני הצדדים במקצועיות המאמן ובמחויבות שלוקח המתאמן על עצמו.
מעבר קריירה הינו תהליך שינוי משמעותי בחיי אדם,תהליך אימוני בהחלט יכול להתאים כדי להסדיר את המעבר ,לאתר עקרונות הצלחה ,חסמי הצלחה ולקבל כלים למינוף עצמי, אך עם זאת יש להקפיד בבחירת המאמן ולבדוק היטב אודות ניסיונו.
מה לבדוק:
1.האם הסתפק המאמן בקורס בסיסי או קורס מלא עם השלמות מקצועיות(הימצאות תעודות..).
2.כמה זמן עוסק באימון,השכלתו (האם היא בתחום הטיפולי) מה כמות השעות שאימן (1000-1500 נחשב בהחלט ניסיון יפה ומספק,אצל מאמן מתחום טיפולי ניתן להסתפק במחצית).
3.יש לבקש שמות שלושה ממליצים לפחות ולהתנות כי אם לאחר 3-4 מפגשים אין זה מתאים ניתן להפסיק את התהליך ללא "קנסות" (כיום נפוץ גם אימון מרוכז שכל אורכו 4 מפגשים מאומצים).
התהליך הנפוץ הינו :
*מפגש פתיחה לתיאום ציפיות-ללא תשלום.
* 8-12 מפגשים בני שעה ורבע-שעה וחצי.
המחירים הממוצעים למפגש הינם כ250-600 ש"ח בהתאם לניסיון ,הוותק וההשכלה של המאמן.
אגב- יש אפשרות לאתר סטונדטים לאימון ולקבל אימון התנסותי ללא תשלום כלל.
המפגשים הינם שבועיים והמתאמן חייב להיות מוכן לקבל מטלות לביצוע ולמלאן.
לתהליך שלושה שלבים מרכזיים:
1.זיהוי המצב המצוי (עקרונות פעולה,חסמים,תחומי תוצאה ומשאבים אסט') והגעה לשער חזון אישי
2.הגדרת מצב רצוי (כיוונים חזוניים וקביעת יעד מרכזי)
3.סגירת הפער להשגת היעד,תוכנית הפעולה -נשענת על שני אלמנטים:
א.אפקטיביות ב.מה שהכי מתאים למתאמן.
לשאלתינו את דיתי קליין ליאור מאמנת בכירה באי"קא "כיצד אפשר לתאר את תפקידו של המאמן באופן הבהיר ביותר לקורא?".
אני נוהגת להשתמש בציטוט של האמן מיכאל אנג'לו :" לא פיסלתי את דוד באבן - הוא היה שם ואני רק חשפתי אותו" כך גם עבודת המאמן, לחשוף את יכולותיו וחזונו של המתאמן ולקרבו בעזרתם אל מצב שיא ההצלחה שלו במציאות.
כדאי לדעת,הסמכת מאמנים אינה מעוגנת בחוק,אם כי הצעה כזו עומדת על סדר היום בועדות הכנסת .אם תבחר להתנסות בתהליך אימוני נכון להיפגש עם יותר ממאמן אחד טרם ההחלטה,אם הינך מעוניין לבחור בהכשרה לאימון כמקצוע לקריירה שניה ,מוטב להתנסות בסדנה קצרה/השתלמות כדי לרכוש לעצמך כלים אימוניים ולבחון האם זה באמת מה שאתה חפץ לעשות.
סקירת
לשעבר ראש תחום הדרכת משאבי אנוש ופיתוח ההון האנושי במרכז הישראלי לניהול(המי"ל)ובעל ניסיון של 26 שנה במערך הפרט ומשאבי אנוש בחיל האוויר.
בהשכלתי M.A במדעי החברה,מאמן מוסמך איק"א, בוגר תכנית להב ו S.I.T לחשיבה המצאתית
עוד על אסטרטגיות להצלחה בקריירה באתרינו
http://www.kavhazinuk.co.il
"קו הזינוק" פשוט, להצליח.